Ooops... Error 404

We are sorry, but the page you are looking for does not exist.

Please check entered address and try again or go to homepage

Ο Σεφ μας προτείνει...

Αρνάκι στην γάστρα με άγριο ρύζι και λαχανικά εποχής

Υλικά (για 4 μερίδες)

Για το αρνάκι προτιμήστε κότσι για να είναι πιο τρυφερό

1.5 κιλό αρνάκι

1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

2-3 κοτσάνια σέλερυ, κομμένο σε ροδέλες

λίγο θυμάρι

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

5-6 σκελίδες σκόρδο

300γρ αλεύρι για το πανάρισμα

αλάτι - πιπέρι

Για το ρύζι

350γρ άγριο ρύζι

2 κοτσάνια πράσα κομμένα σε ροδέλες

αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε το αρνί, το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και ανοίγουμε μικρές οπές στο κρέας με μαχαίρι (σε διάφορα σημεία) για να βάλουμε το σκόρδο. Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι μέχρι να καλυφθούν πολύ καλά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν πλούσιο χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα. "Σβήνουμε" με το κρασί. 

Αποσύρουμε το αρνί από το λάδι και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα λαχανικά (εκτός από το πράσο), το θυμάρι, το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για περίπου 3 ώρες. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα κρατάμε σκεπασμένα. 

Το ρύζι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο (που το έχουμε κόψει σε ροδέλες). Σβήνουμε με λίγο νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό (από το πυρίμαχο σκεύος που μαγειρέψαμε το αρνί) το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Βράζουμε για 12 λεπτά. Αποσύρουμε.

Σερβίρισμα

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε το ρύζι και γαρνίρουμε με τα αρνίσια κότσια και τα λαχανικά.

Καλή σας όρεξη!